Jul 10, 2018, 8:52 AM

Никта и Хелиос 

  Poetry » Love
487 0 0

Знаел си, когато си избирал.
Не тъй изглежда светлината.
Около мен лъчи тихо умират.
А аз вървя безжалостно нататък

 

към бездни, пожари, падини,
където е тъмно, безпощадно,
и търся вечно да ме заболи,
и сред необратимост да пропадна.

 

Знаеше. Аз не виждам зора.
Мен не ме изплитат чувства
на надежда и на доброта.
Аз владея черните изкуства

 

да помрачвам, да обричам.
Но все пак тебе съм избрала.
И може би искам да обичам,
може би искам да съм цяла,

 

след като ръката ти държа.
И дори да се дърпам назад,
дали не искам да продължа,
редом до теб, към онзи свят,

 

в който си се родил така магичен,
с очи от лазур и топлина.
И дори да сме тъй различни,
накарай ме до тебе да стоя.

 

 

14.05.2018г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??