Sep 21, 2022, 3:04 PM

Никъде 

  Poetry » Love, Landscape, Phylosophy
225 0 0

Не ме разплакват паднали листа,

нито здрачът ме разчувства.

Не принадлежа на есента,

нито на някой друг сезон.

Само на копнеж замлъкнал.

 

Не принадлежа аз сред другари,

нито пък сред врагове.

Откакто се от твоята любов опарих

и откак’ ме гонят твойте ветрове,

 

Никъде не принадлежа,

нито под слънцето, 

нито под дъжда.

 

Откакто влюбих се нещастно

и надявах се напразно,

няма място за мене никъде,

щом не ме приемаш

във своето сърце.

© Ангела Топалова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??