Jun 6, 2012, 11:10 PM

Ножове и думи 

  Poetry » Phylosophy
808 0 0

За всяка ваша дума
метално острие блести.
За всяка ваша дума
студено острие свисти.

 

Защото думите могат да убиват.

 

На всяка ваша дума
моето мълчание отвръща.
Всяка ваша дума
като нож в ума ми ще проблясва.

 

Да съм безжизнен труп,
да съм като прасе изкормен.
За всяка ваша дума
душата ми да е като трупа на мърша.

 

Защото докато аз съм жив -
вие умирате.
Умирате от своите собствени, студени думи,
нанизващи отново и отново,
навлизащи дълбоко и дълбоко
в кървящата, раздрана плът на
разядената ви душа.

 

Пред всяка ваша дума -
по един мой отговор стои.
За всяка ваша дума -
студен и бляскав лястовец лети.

 

За да ви донесе покой.

Думите могат да убиват.

 

Искаш да ми кажеш нещо -

без да ти отвърна с нищо.

 

Но ти мълчиш, лежиш
с отворена уста,
последните ти думи за смърт,
неизречени към небето стоят.

 

От твоята уста -
дръжката на моя отговор стърчи.
Не успя да се изкажеш дори,
а и отговорът ми не те задоволи.

 

За всяка ваша дума
студено острие блести.
За всяка ваша дума
мое острие свисти.

 

Думите могат да убиват.
Кой ще бъде следващ?

 

Всяка ваша дума
може да убие бавно.
Всяка ваша дума
от плътта ми дори не пролива капка.

 

Пред всяка ваша дума
мълчанието на желязото стои.
А ножът винаги мълчи,
дори и когато лети.

© Пресиян Пенчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??