Oct 6, 2020, 3:33 PM

Нощен ритуал 

  Poetry » Phylosophy, Free verse, Other
503 1 2

 

Между покоя и хаоса съм…

аз – подредената…

Цялата – и извор, и жажда…

Нагазвам в тишината

с неизмислени истини,

с недописани стихове…

В рима накъсана… душата ми

покълва във ритъм…

А умора и грапавост

непонятно се скриват.

И поглеждам навътре –

спомени… спусък допрели…

Търся пролука за мечтите…

Неподредените…

 

                  © Павлина Христова Петрова

 

© Павлина Петрова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1055 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Между покоя и хаоса... с душа отворена за птици...
    Там някъде е спасителната пролука...
  • Познат ритуал, често допират спусък и моите спомени. Открила си спасителната пролука.
Random works
: ??:??