Sep 12, 2008, 8:38 AM

Нощна картина 

  Poetry » Landscape
686 0 4

Една звезда като сълза
проблясна в миглите на мрака -
премигна изненадано нощта,
луната скри се във клонака.

Небето тихичко запя
под звуците на вятъра соната,
а тънка, бяла, призрачна мъгла
разстла косите си върху земята.

От облачната плътна пелена
отрониха се плахо два-три цвята
и неспокойно се изля дъжда,
за да окъпе всичко в есенна позлата.

© Ирена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??