Feb 28, 2008, 10:04 AM

Нощният Пазач в Магазина на Свободата 

  Poetry » Civilian
813 0 3

Нощният Пазач в Магазина на Свободата


Нощният Пазач пази в магазина на свободата
В магазина денонощен
Нощният Пазач не спи
Обикаля рафтовете и ръмжи
Той пази
От тези
Що идат на талази

В този магазин на свободата стоката е ценна
Стоката е даже драгоценна другаде я няма
Стоката е дефицитна
И е много много ликвидна
И макар че скъпа е кат златна
В този магазин с пазача,
свободата е безплатна

Да там свободата е безплатна

А той пази
От тези що идат на талази
Обикаля ръмжи и се озърта
Той работи без заплата доброволно
Съвестно и му е и болно
Че стоката върви
А никой не дава пари.

Затова той пази и ръмжи
Той пази и ръмжи

Някой е съмнителен - надалече го държи
Някой носи шапка - за тебе свобода нито капка
Някой не внимава - до свобода достъп не му дава
Трябва ред да има мисли си пазача
Аз за кво съм тук ако не да грача
Трябва ред суров и правилник
И правилата да се спазват
Непокорните да се наказват!
ДА ДА ДА  ДА СЕ НАКАЗВАТ ЙЕС
Да
Така е редно ДА

А тези що идат на талази
За свобода се чудят
Кой ли пък е тоя дето пази
Какво прави пазач нощен
в магазин за свобода денонощен


Праз
2008

© Ефр Праз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • искам да ти покажа нещо - скоро излезе "Зоопаркът" на Екатерина Стратиева, много особен вид поетична проза, нещо като словесна анимация, като анимационна драматургия - не знам към кой жанр да причисля текстовете, но във всеки случай е много интересно!

    Има само две части в мрежата, които ми са известни, тук една част -
    http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=60913



  • Магазин за свобода-хм,много интересно!хареса ми!поздрав!
  • Свободата освен да се отвоюва...
    трябва и да се пази...денонощно.
    Хубав стих. с обич за теб.
Random works
: ??:??