Jun 29, 2020, 5:04 PM

Нощно море 

  Poetry
977 1 0

Привечер разпилени водни къдрици

пречупват сенките в черно и бяло.

Сякаш пълно с невинни сълзици,

уморено, морето е сладко заспало.

 

Яркият залез поляга за  нощния сън,

гларуси тичат по вълните на път,

вятърът пее със паметен звън-

тъй земно е всичко навън.

 

Морето е взело, морето е дало,

тъй както било е, така е живяло. 

Тъжна въздишка, краткият зов,

нова надежда за стара любов.

 

На морското дъно, сред ситния пясък,

лежи писана амфора с връх Митика,

докато Орфей, окъпан в блясък,

слиза в ада да дири свойта Евридика.

 

 

© Милен Милев All rights reserved.

The work is a contestant:

Обич в морскосиньо »

32 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??