Хладна утрин цвят разтвори,
светят морските простори.
На крило от бяла птица
слиза слънчева зорница.
Плажът ранни стъпки пие,
в морска пяна тайни крие.
Любовта ни с бронзов тен
благославя юлски ден.
Пр.: Пясък, слънчице, вода,
носим лятото в ръка,
Ведра песничка си пеем,
чудото ще доживеем.
Нощем арфа тънкострунна
озвучи пътека лунна.
От целувки под звездите
влюбени венчета сплитат.
Сливат се тела горещи
и топят се като свещи.
Съзаклятник е морето
и трезор е на обети.
Пр. : Пясък, слънчице, вода,
смучем лятото в уста.
Ведра песничка си пеем,
чудото ще доживеем.
© Светличка All rights reserved.