May 17, 2019, 10:14 AM

Носталгична импресия... 

  Poetry » Landscape
282 2 1

 

Носталгична импресия...

 

Със първите листа,

които пожълтяха

провеси Есента

зрял грозд от всяка стряха...

 

Той мамещо висѝ,

а в сладостна премала

рояци от осѝ

въртят се там в спирала...

 

С упойващ аромат

на печена капия,

във есенният свят

далечен вятър вие...

 

Полузабравен вкус,

припомнено вълшебство

с един внезапен трус

ме връщат пак във Детството...

 

... Навяваща тъга

в небето рей се птица...

Във всеки двор сега

вари се лютеница...

 

И радостни деца

подскачат край казана

с усмихнати лица

и шарена премяна...

 

Оцапано с домат

(о боже колко „яко”!)

един голям комат

държи в ръцете всяко...

 

И там от крак на крак

очаква търпеливо,

с големият черпак

да гребне пак щастливо...

 

... Във есенният свят

рояк пияни дрожди

във въздуха летят

(невям чеда са божи?!...)

 

от гроздовият сок

магично става виното

упойващ самоток

за греяно през Зимата...

 

... А Слънцето сега,

във „циганското лято”,

със облака в кавга

притичва над Земята,

 

защото в този миг

внезапен вятър духна

и с яркият светлик

подобно взрив избухна...

 

        *   *   *   *

... но гръм ме отрезвѝ:

нечакан... От далече...

Започна да вали...

... Магията отвлече...

 

21.10.2017.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??