Jan 25, 2011, 10:08 AM

Нова среща Към „Братчетата на Гаврош” 

  Poetry » Civilian
1556 0 4

Студът пълзи по тялото на мрака,

сковава изтощената земя,

изчезва бавно пушекът на влака,

заспива посивялата гора.

 

Прокрадват се две сенки на перона

и сякаш дебнат светлата врата,

но идва глас пресипнал от вагона

и стряска пребледнелите лица.

 

Две детски длани тихо се преплитат,

забиват бързо малките сърца,

а враните стремително отлитат –

настава смъртоносна тишина.

 

Студът се вкопчва в бедните душици,

а бялата магия  им шепти,

загасват бавно крехките свещици,

а утрото неистово крещи.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ах, отдавна не бях чел тук! Наистина както прочетох в един от коментарите - разтърсващо. Много образно, много умело написано! Поздрав!
  • беше се позагубила, Наташа...
    завръщаш се с прекрасен стих!!!


    поздравления!

    много болка има тук...
  • Истина и поезия.Вълнува.Wali/Виолета Томова/
  • Крещи стихът ти, Нати!
Random works
: ??:??