Sep 29, 2023, 12:50 PM

Новини 

  Poetry
166 3 2

Глупости, глупости, глупости!

Чезнещи в мрака слова.

Стих изграден от нелепици.

Малка сълза в захарта.

 

Истини, истини, истини!

Няма безлика тълпа.

Клада изгаряща вещици.

Камък по свята жена.

 

Кръстове, кръстове, кръстове!

Свят от морал и лъжа.

Много съдии на постове.

Смърт за щастлива душа.

 

Влюбени, влюбени, влюбени!

Пир за Деня на плътта.

Светли надежди изгубени.

Сляпа е пак обичта.

 

Търсещи, търсещи, търсещи!

Злато, пари, суета.

Ангели паднали даващи.

Сила и власт по света.

 

Вярващи, вярващи, вярващи!

Църкви и тежки окови.

Влъхви с откраднати дарове.

Пясъчни мостове нови.

 

Идващи, идващи, идващи!

Дни на тотална разруха.

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вики, трудно е да не гледаш телевизия, след като сме в програмата "Биг брадър".
  • За съжаление, си много прав. Затова не гледам телевизия, предпочитам живите природни пейзажи - там всичко е разумно, подредено и истинско.
Random works
: ??:??