Jan 27, 2010, 8:15 PM

Ново начало 

  Poetry » Other
560 0 3

С мисълта за пуст, отруден делник,

за недоизплакани сълзи,

идва моят черен понеделник,

вторникът – отруден, груб – пълзи...

 

В утрото – навъсено, студено,

ще разтворя пътната врата,

за да срещне зимата и мене –

острозъба, съскаща с уста.

 

Хората – добри, но отчуждени,

оглупели сякаш от студа,

ще се блъскат безучастно в мене,

чезнейки сред няма белота.

 

Под снега, над който луд ще тича

вятърът с разрошена коса,

ще покълне мъничко кокиче,

за да чака плахо пролетта.

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??