Jan 26, 2021, 10:27 PM

Нямам нищо 

  Poetry » Other
438 3 3

Аз нямам нищо – само мисли
тревожни, натежали в мен
и тези, смачканите листи
с описания мрачен ден.

 

Че мрачен бил денят, защото
по-мрачна съм от него аз.
И сиво, че било небето -
зима е, навън е мраз.

 

И ето, че от мен излиза
това, което ме гнети -
самотни дните се изнизват,
от самотата ме боли.

 

Че зимата ще си отиде,
но пак остава тук студът
и само някога през дните
искрици в мен ще загорят.

 

Така днес пиша, после късам,
изхвърлям мракът сбран във мен.
Нареждам сив до цветен пъзел
и… утре ще е слънчев ден!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубав финал! Пожелавам слънчев ден!
  • Нареждам сив до цветен пъзел
    и… утре ще е слънчев ден!
  • Слънчев ще е! Пожелавам Ви го от сърце!
    Прекрасно стихотворение!
Random works
: ??:??