May 13, 2023, 9:26 PM

Нямам нищо 

  Poetry
205 0 1

НЯМАМ НИЩО

.

Аз нямам дом, живея във картина

на Майстора и в лански глог.

Бодът ме с жезъл зимите,

надзидали с отрова смок.

.

Аз нямам притча, нямам и причина

да свърша в някой стръмен слог.

Ядат ме змиите,  та чак до гроб,

без спомена за връх висок.

.

Аз нямам нищо, нищо, нищо!

И само в непечáтан некролог

ще си отида като тихите,

които тръгвайки крещят.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Май всички сме така
Random works
: ??:??