О!Без(Верен)
Аз няма да се моля вече...
Прощавам всичките си грехове!
Без друго, няма да съм вечен,
на Оня свят едва ли е по-зле...
Не търся Господ, ни Свещеник,
не влизам в Храм, не паля свещ,
не искам Богу да съм пленник,
макар че Ада бил горещ...
Какво ли значи някаква молитва,
когато те събарят всеки ден?
Животът е Съдба, а тя отлита,
изправяш се без жал, обезверен...
И колко ли проклет ще съм от Бога,
че нямам вяра и не Му се кръстя?
Живее ми се тъй, по мойта воля
и Дявол ако ще, да ме заблъска!...
Аз няма да се моля вече...
Ни сутрин, вечер и в беда,
защото съм Човек, а не човече,
което да повярва в чудеса...
Ще дойде ден на Страшен съд!
Доспехите, покрити с нафталин,
отдолу пръст, човешка плът,
сега Наздраве! Някога... Амин.
01.11.2013
Д.Антонов (diester)
https://www.facebook.com/URBANPOETRYSOCIETY
© Данаил Антонов All rights reserved.
Зад тоя бунт си мисля, че има нещо друго, нещо като разочарование.