Mar 7, 2021, 7:21 AM

О, ден! 

  Poetry » Phylosophy
289 0 0

О, Ден,

с радост, мъка и любов благословен!

Зад ъгъла се скри развял

момчешка бяла риза-

платно на кораб,

което вятърът немирен

в хвърчило преобърна,

над къщите запрати

и вечерта във шепи взе го.

приюти го, скри го

от горест и тъга.

О, Ден благословен

от толко хора

и приютен от блага вечер

и утре няма да си същият

и ще се върнеш обновен.

О, Ден, обичан 

от толко хора!

Щастливец неосъзнат.

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??