***
”О, миг, поспри...”
Гьоте
Не, не спирай, Миг!
Така ти вярвам -
ще отнесеш
онази мисъл -
тежка и коварна...
Онази болка -
постоянна...
Не спирай тук,
тук няма нищо,
тук всички ветрове
присядат...
Не спирай днес,
когато въздишки бясно
спират моя дъх...
Тръгвай, Миг!
Дълго беше с мен!
Върви при друг...
Искам да живея!!!
05.12.2009г.
© Мария Петрова-Йордано All rights reserved.