Jun 9, 2017, 12:45 AM

О, същността ти е Вселена мила 

  Poetry » Strict forms
1556 4 12

Обичам твоите превъплъщения...

И в пролет, в лято, в есен и във зима

усещам най-прекрасните творения.

 

В сърцето и в душата си ми прима,

и моите ден и нощ са окрилени,

и радостта от любовта я има.

 

Очите ти небесно откровени

попиват ме в едно със тази сила

на устните от щастие засмени.

 

О, същността ти е Вселена мила:

началото на началата... Ти –

тъй благозвездно мрака просветлила,

 

пламтиш от вяра, зов и красоти...

Хармония – безбрежност от мечти.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??