Jun 23, 2010, 1:49 AM

Обедна почивка 

  Poetry » Phylosophy
656 1 2

Обедна почивка

 

На гърлото ми къшей хляб заседна.

Присви се гръд и задуших се от вина.

Аз бях облечена и чиста, и преяла,

а то ме гледаше – от другата страна.

 

А то! Бе мъничко и босо, и наивно!

И всеки пъдеше го, за да може да изчезне.

За да изчезне и за да не пречи

на този грохот от преживящи уста.

 

Добре, че беше лято и бе босо.

И бе щастливо – нищо, че остана сам-само!

Навярно трижди по-студени

гладни зими бе надживяло.

За да умее да се смее то!

 

И аз какво направих, мислите?

Понечих в миг да го догоня!

Да го догоня, може би за да му дам.

От онзи къшей, който ми приседна!

 

От мойта болна съвест, от страха ми.

Да дам, а може би и да получа!

Да дам за нещо вече случило се!

Сякаш подхвърлям кокал на бездомно куче.

 

Изтичах, спрях и се огледах.

Премина някаква кола.

Надигна облак пепел и отмина.

И нямаше от него и следа...

© Просто Някой All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрав за избора на тема. Когато порстваме и се учим да даваме (учим се цял живот впрочем), трябва да се научим да го правим правилно т.е от добра подбуда, от сърцето. А не, за да успокояваме съвестта си. Няма нещо, което да притежаваме истински на този свят. Нищо не губим ако сме щедри. Особено на обич, топлина и усмивки. Поздрав сърдечен Ивета!
Random works
: ??:??