Питаш ме наивно "Що е обич"
А аз сконфузено мълча
И окфордския речник да отвориш
Те чака стопроцентова греда
Как беден е езикът неден
Подсмива се и ти обръща гръб
Ти просто си провал пореден
Не последен, не и пръв
Обич е, когато теб те няма
Не си самичък, в своята глава
Съжителстваш с прекрасна дама
И тя е всичко на света
Обич е да можеш да погледнеш
Във най-желаните очи
И неусетно да потънеш
Чак до удавяне почти
Обич е, щом в тишината
Не се промъква самота
А в топлината на ръката
Усещаш своята душа
Ето, издъних се отново
Пак не можах да обясня
В туй изпитание сурово
Не се умарям да греша
И все пак..може би, навярно
Все някой нещо е разбрал
А споменът напомня тайно
Как някога сърцето си е дал
© Иван Иванов All rights reserved.