Nov 7, 2014, 11:47 PM

Обичала ли си така 

  Poetry » Love
607 0 10

Обичала ли си така,
че цялата да се разлистиш...
и пролет в тебе да разцъфне
да вържеш плод от капки чисти...
От ласки да напиеш форми,
а слънцето да те погали.
Да зрее в чувствата ти лято,
горещници да те запалят...
Обичала ли си така,
че есен да налее грозде
във плачещата ти лоза
и виното да тръпне болно...
в едно пенливо вричане
избистрящо се ароматно
като безкрайно стичане
към извора на вечна младост.
Обичала ли си така,
че зимата като завее
да сгушиш в нечий сън глава,
душата ти в душа да пее.
Прегръдка да събуди орис
и устни да засмучат мрака.
Открий без думи тази обич,
тя цял живот те чака...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??