Aug 5, 2012, 7:19 PM

Обичам този тръпен свят 

  Poetry » Other
435 0 5

Обичам този тръпен свят,

бил млад той, хубав, стар и грозен,

че аз от чувства съм излят

във мирни дни и век тревожен.

 

Обичам туй поле във цвят

и тези планини огромни!

Дори далеч да съм от тях,

водата тяхна ще ме помни.

 

Обичам утринната свеж,

денят ми слънчев под асмата

и сянката на тих вървеж

на есента ми благодатна.

 

Обичам всеки път това

вълшебие непостижимо

и невъзможно със слова

да изразя, че днес го има.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??