Nov 23, 2023, 9:27 AM

Обичане… 

  Poetry » Love, Free verse
187 2 7

 

Обичам света, в който си ти

и изгубвам се в него обречена.

И светът ми побрал се в шепа

някога разтворя се в безкрая ти.

 

И като канон отекнал в душата ми

гласовете ми в теб се догонват.

И дъха ми спира, тихо нашепва,

щом те погледна и погледнеш ме ти.

 

И небето в очите ти изглежда ми

по-синьо и дъгата му по-пъстра.

И всичко е красиво в очите ми,

стига ми да се оглеждат в твоите.

 

Преди светът ми бе глобус само,

сега е голям, безбрежен океан,

И сякаш винаги съм те търсила,

единствено за теб съм жадувала.

 

И всичко вече има свое значение,

и всичко което правя смисъл носи,

и мечтите ми вече са споделени,

и щом те обичам, нищо не е напразно.

 

И сто пъти да се родя, аз всеки път

в теб ще се влюбвам, и ще те обичам.

И във всяко време, и във всеки свят,

сърцето ми твоето вечно ще открива.

 

И когато името ти мигом догонвам,

зовът ме зове, но аз съм притихнала.

И укротен е светът, и хода си спира,

и в усмивката ти остава да обича…

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??