Нищо не може да компенсира
копнежа ми по тебе.
Храната ме гони, пия, пуша
и пак няма значение.
С празен поглед чета и работя,
насила се усмихвам,
все тебе бленувам, тебе желая,
във всяко нещо тебе виждам.
Да заспя даже не искам,
защото все тебе сънувам.
И утринта с неволя посрещам -
сили за нови борби не ща да събирам.
Хиляди писма написах в сърцето си за теб
с молитви за покой; кажи ми,
„What's so funny ‘bout
peace, love and understanding?"
Дали е любов, дали е внушение,
дали е болест това, отде това страдание?
Наоколо - само мълчание...
27.XII.2007
Цикъл 5
© Кера Господинова All rights reserved.