Oct 1, 2012, 12:04 PM

Очите ти 

  Poetry » Love
995 1 5

Очите ти са толкова красиви -

светулки плахи в лунна синева,

в тях трепкат пламъчета диви

и срещна ли ги, кипва ми кръвта.

 

Очите ти са слънчеви посоки

и звездните полета на нощта,

по-сини от лъчисти езера дълбоки,

по-огнени от лятна мараня.

 

Очите ти са жарката стихия,

пожарът, който в мен гори,

очите ти са блян и страст, магия

и шепнещият вятър призори.

 

Очите ти са пролетният дъжд с дъгата

и изгревът на буйната ми младост,

очите ти са грях и суетнята,

и всяко утре, дишащо със радост.

 

В очите ти потъвам до полуда

и давя се безропотно във тях -

сънувам ли? Не искам да се будя,

в очите ти се влюбих и живях!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??