Apr 17, 2008, 10:26 AM

Очите ти... разплакваха палачите 

  Poetry
1005 0 34

Очите ти…

разплакваха палачите…

Безкрайна доброта те криеха…

В дълбоки езера

потъваха стенания,

а думите умираха.

Животът ли?!

Наказа те без мяра

за чужди грешки и дела.

Съкровища,

заровени в душата ти…

блестяха…

Намирах ги

във всеки миг в безкрая.

Покланях се

в неспирните пожари…

И гледах те…

Не те докосвах…

Крилете ти тъй крехки бяха!

Очите си удавих в мрака…

Не те достигнах…

Само гледах в тъмнината…

А братята ти ангели кръжаха…

И пазеха те силното ти тяло.

В агония бе

черното небе замряло…

Очите ти…

разплакваха палачите…

А аз…

умирах с теб навярно…

 

16.04.2008

© Ем All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??