Jan 15, 2020, 11:28 PM

Офисна приказка 

  Poetry » Humour
434 0 5

Случва се, така един хубав ден
Алармата ти просто да не звънне
и да се събудиш късно окрилен 
а трябва да бачкаш щом се съмне. 

 

Случва се (без да го решиш)
да си легнеш с планове три листа
обаче сутринта да се успиш
и до офиса да тичаш кат' на писта.

 

На работа си - веч' е икиндия
шефът гледа лошо изпод вежди.
Ти псуваш пустата си орисия...
В работа нещата се нареждат. 

 

Не си виновен, че си полужив
кат' сутрин звънне пустата аларма.
На липса на сън не си държелив.
Не е мързел. Сакън. Просто карма. 

 

Да можеше да идваш по обяд, 
когато вече мозъкът ти бачка
А не да ставаш сутрин с яд,

в главата ти цари тотална стачка. 

 

Но не може, не така се прави
да идваш на обяд не са готови
в офиса царуват други нрави
За чучулиги правени, не сови.

 

Така че мили жални сови
що ставате с по-две три кафета
за мъки още бъдете готови
оплаках аз съдбата ни най-клета.

© Бистра Стоименова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??