Oct 30, 2008, 10:59 AM

Огледало 

  Poetry » Phylosophy
1864 0 31

Огледалото ме гледа
все различно,
само то
виновно е сега.
Когато съм усмихнато
щастлива,
чаровно е
и младо при това.


Когато пък
намръщено се взирам
и гледам  тъжно,
някак сиво,
и то под вежди
ме поглежда,
гримасничи
красноречиво.


Намигна ли му,
също ми намига
със дяволито пламъче
в очи.
То сякаш
чувствата разбира,
не трае 
и не може да "мълчи".


Ах, мое странно
огледало,
душата ми
на показ изложи.
Така ще мога
да я моделирам,
надничайки
във  твоите очи.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??