( гатанка)
Там във гъстата гора
има къщичка една.
Без прозорци и врата,
без комин и стъпала.
Всеки ден е тук и там,
що е туй и аз не знам?
По тревата тя върви
и по хлъзгави скали.
Кой ли вътре кротко спи,
кой на топличко стои?
Всеки ден е там и тук.
Що е туй, не чувам звук?
Във гората заваля,
къщичката оживя.
Бавно, бавно запълзя,
мърдат вътре две рогца.
Питам вас сега деца:
" Що за чудо е това?"
© Хари Спасов All rights reserved.