Jun 13, 2007, 1:38 PM

ОХРИДСКИ БИСЕР 

  Poetry
608 0 4
ОХРИДСКИ БИСЕР

Черупка мидена държа в ръка
и камъче, от езерото взето,
и спомен - като бисерна река -
се втурва и ми сгрява пак сърцето.

Отново съм във този райски кът,
отново чувам старите лодкари.
Билянините извори текат
и пак лекуват мойте рани стари.

Сърцето ми остана на брега
при залеза и лебедите бели,
при тихите вълни и при снега
по върховете, облаците спрели. 

На този край завинаги съм в плен
и колкото далеч и да замина,
легенда - спомен ще остане в мен
и ще ме върне в Охрид догодина!

© Теменужка Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??