Jul 28, 2009, 5:47 PM

Около осем минути и слънчевия вятър наоколо 

  Poetry » Love
1430 0 27

Било е толкова преди началото,
че само миг преди да се събудим,
в съня красив се разпиляваме

и в думите се давим,

                                            губим...
Било е толкова преди нещата
в света да имат някаква подредба -
печал и само скитник-вятър,

звезди, пространства, необсебеност.
Било е преди рибите и птиците,

тревите, танцът луд на пеперудите,
преди протуберансите на слънцето,
преди възторжените пориви,
преди дори да се учудим
на всичкото това великолепие,
което тръгва от небето
и по земята щедро се разлива.
Започнало е толкова отдавна

и толкова боли от непостигнатост
в това отвъд, в което те обичам
и болката ме връща към началото -
на плочка първа и на първа сричка
и все те чакам, търся и намирам
навсякъде около себе си...
и запокитила
 сърцето си в небето,
и там очите си заровила,

разкъсвам го от бъдене високото

... и няма сбогом.

© Дора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??