Oct 22, 2021, 9:32 PM

Октомври 

  Poetry » Phylosophy
411 2 3

Октомври със студ и дъжд си отива,
отива си нещо по малко от нас…
Все чакаме утре, макар че е сиво
и си мислим – ще дойде по-ведър час.

 

Надеждата тя е светъл лъч в мрака.
Невидима вдъхва кураж за мечти.
Мечтите редени вътре в душата
полетели високо във висини.

 

Надежда, че утре пак ще ни има
и в спомени ровим за слънчеви дни,
та слънце да свети в тежката зима,
ще свети ако всички с него горим.

 

Октомври, есен с листа пожълтели,
капчици дъжд вместо сълзи и тъга,
тръгват си те с ветровете студени,
а ще се върнат те навяли снега.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??