Feb 3, 2016, 7:54 AM

Опит за портрет 

  Poetry
247 0 0

на Валери Станков

 

Ах, Валери, ах, Валери,

Варненец, в червата цял,

надали ще се намери

друг чешит, себераздал,

 

всеки ден да сюрпризира

в стих и проза, не един,

да настройва свойта лира

от морето с поглед син

 

и в картини да описва

ежедневните неща,

но така, че да не липсва

и една дори черта

 

на живота многолик и,

със усмивка на уста,

с Дон Кихотовските пики

приковал си пошлостта.

 

А с високото си чело

на премъдрата глава,

си ревнивецът Отело –

плагиатите – в тава!

 

Тях в разпалената печка

готвиш се да опечеш

и по лунната пътечка

във морето да навреш!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??