Да мечтаеш е съвсем човешко,
Да не знаеш е безценно злато.
С усмивка да носиш бреме тежко
Прави те нещо силно и богато!
Умееш ли да говориш честно
Сред приливи от маски и лъжи,
Смееш ли да твориш чудесно,
Ще се радваш на триумфи и сълзи!
Държиш ли враговете си близо
И приятелите си под око,
Ще бъдеш във всяка нова криза
Мъдра и могъща сила за добро!