"Осъден съм да те обичам"
Не ме съди, че те обичам,
че спомням си за теб сега!
За мен си ти последното момиче,
което ми донася любовта.
Не ме съди, че в обичта ми грешна
предал съм твоето сърце;
не ме съди, че в раздялата ни смешна
съм отблъснал твоите ръце.
Не ме съди, че всичко свято
погребах аз във пепелта
и в онова далечно лято
обърнах гръб на любовта.
Не ме съди, чуваш ли, мълчи!
Спри за миг и улови гласа ми.
Огледай се във моите очи
и някак непростимото прости.
Не ме съди, че още те обичам,
че мисля си за теб сега!
За мен ще си останеш последното момиче,
което ми донася любовта.
И ако след страшно много време
старостта косите посребри,
със спомена за отлетелите години
в сърцето ми ще бъдеш само ти!
Nick Dracula
! Посветено на Магдалена http://vbox7.com/play:ae273440
© Антон Городецки All rights reserved.