Sep 1, 2020, 4:41 PM

Осъдена 

  Poetry
999 1 2

 

 

Прочетохте ми смъртната присъда.
Приписахте ми всички грехове.
И паднала дори в калта да бъда,
аз никога не съм на колене.

 

С какво сгреших? Дали, че съм обичала?
Или че истината не спестявах...
Живуркайте си кротко и безлично.
Спокойствието си не нарушавайте.

 

Подрязвахте със злобата крилете ми.
Не ми простихте, че съм по-различна.
За мен най-непростими грехове -
това са да съм подла и двулична.

 

Не знаете ли... Всичко се завръща...
Но лихвите безумно са жестоки.
А аз ще си остана вечно същата,
макар за вас да съм до смърт виновна.

 

Последната ми воля е да бъда
с лицето си към слънцето обърната.
Не ме е страх от смъртната присъда
на хората, приживе вече мъртви...
 

© ВАНЯ СТАТЕВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??