Apr 25, 2021, 8:22 AM

От другата страната страха 

  Poetry
466 2 4

От другата страна на страха...

 

Страх ме е…

Колко пъти казвала 

съм тези думи.

Колко пъти съм се 

спъвала във тях.

Колко пъти Страх 

ме е отказвал

да повярвам в любовта,

да стигна връх,

ликувайки да викна на света 

“успях!”

Аз ли съм лицето на страха…

Или той - най-грозната ми маска.

Маска сраснала се с мен,

която в нищото ме тласка…

Защо избирам аз страха 

и кой ми го вменява.

Нима ме беше страх да се родя,

или падайки стотици пъти 

да проходя…

Кога го пуснах аз във мен

и мечтите си със него споделих…

А той направи си от тях… 

…хвърчило…

с ресни -  най-светлия ми стих…

Опитват се мечтите ми да полетят, 

с душата-вятър 

до вселената да стигнат,

но заплитат се и 

мятат се в несвяст

завързани с 

невидимата нишка Страх…

Умират бавно,

свличат се без сили

с притихнала без вятъра душа…

Вперили очи в 

бленуваната Свобода…

                                     …от другата страна на страха.

                                                 

© Ангелина Стойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Миночка, много ти благодаря за чудесните думи!
    Младен, благодаря ти от сърце!
    Роси, благодаря че ме посети и хареса стиха ми!
    Желая ви прекрасна Велика седмица, приятели!
  • Хубав стих!
  • Наистина разтърсващ стих. Поздравление, Ангелина!
  • Много силно стихо, само трябва мъничко кураж и волята ще обърне монетата от страната на свободата! Честита Цветница!
Random works
: ??:??