Не е моят глас това,
сърцето ми говори.
Моля те, чуй ме сега,
а после реши какво ще сториш.
Харесах те в мига, в който те видях
и дълго пазих само спомен,
но време е да ти кажа какво видях,
ангел като от небе отронен.
Беше ти със своите другарки,
смееше се ведро, от все сърце,
с този смях сърцето ми прободе,
прониза го копидонова стрела, с перце.
Постоянно говоря на приятел
за теб, за твоето нежно лице,
а той като предател
смее се на моето сърце.
Но - "Не - каза той -
не смея се за това, че я хареса,
радвам се за приятеля свой,
че намери своята принцеса."
Е, принцесо моя, отговори
би ли останала с мен до зори,
да се смеем и говорим в нощта,
това да бъде нашата съдба?
© Иван Батев All rights reserved.