Nov 10, 2018, 9:34 PM

От моето сърце 

  Poetry
216 0 2

В камък се превърна сърцето ми.

И ето държа го във ръка...

За тебе снимах го, за до го видиш.

Искаш ли да ти го подаря?

Но чудно снимката аз гледам

и сякаш камъкът тупти...

Дори от камък да е сърцето ми,

то винаги за тебе ще тъжи...

Да ти го подаря ли...?

Но как, че аз отдавна вече

съм ти го поднесла като дар?!

Макар от камък, макар разбито –

дори и в пясък някога да се превърне-

това сърце – дори от пясък,

дори събрало се с милиони пясъчни сърца–

пясъка щом в шепа гребнеш,

знай – поне една малка песъчинка

от загребаното от теб ще бъде твоя,

ще бъде от моето сърце...

 

09-11-2018 год.

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря! Да.
  • Пясък-камък и сърце, а между тях необятното море на чувствата. Аз така разбрах стихотворението ти,Мариелка. Поздрави!
Random works
: ??:??