По времето от нищото до пет
очакваме петел да се събуди.
Пасем овце, обмисляме сюжет -
две сенки - сомнамбулно луди.
Виж, изгреви ще има и след нас.
С кафе тук друг ще ги посреща.
Широкият простор на вечността
умее да примамва всяка пешка.
Върви! Царувай! Спечели играта.
Пожертвай някой като мен
и после дълго с нищото в душата
се взирай в изгрева на следващия ден.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.