Аз колко да крещя, че ще ме няма -
да чуеш тишината ми от липсване,
когато ме потърсиш - отлетяло е,
момчето дето толкоз те обича...
Тогава ли ще можеш да прогледнеш,
когато ще съм спомен, носталгичен?
Или ще заридаеш, безутешна,
че само стихове безброй съм ти написал?
Поискай ме, поискай ме накрая!
Превърнах те в молитва и във клетва.
Как мога да повярвам вече в Рая,
щом мъката без теб е нечовешка...
От толкова любов ще се затрия,
защото ми тежи, че ще ме смаже.
Единственият ми шанс да я убия
е болката със смърт да ме откаже!
Аз толкова крещях, за да ме чуеш,
и още се надявам на съдбата,
но нека да вали. Да ме отмие.
Все някога и ти ще ме изплачеш...
Danny Diester
16.11.2017
© Данаил Антонов All rights reserved.
Ето нещо от мен:
Навярно, любовта е тежка.
Не можем да я понесем сами.
Дори за силния е нечовешка -
и иска с някой да я сподели.