Oct 29, 2013, 9:07 AM

От вчера до утре 

  Poetry
467 0 4

Мен вчера ме изгаря като утре,

а утре преповтаря мойто днес.

Робуваме на някакви минути,

а всъщност сме в безкраен интерес.

 

Най-истинските облаци са сиви,

 а розовото просто е мираж.

Когато всичко само е красиво

и в планината се намира плаж.

 

Но сухото листо не ражда пролет.

Дъждът не чупи птичите гнезда.

Когато в църквата ръцете молят,

в душите ни царува пустота.

 

Сънят не крие дневните заблуди.

Под ноктите не никне интерес.

Секундите са отброено чудо,

а часовете са глобален стрес.

 

Крачката не става мост в живота.

С пари продават и добро, и зло.

Един достигна и превзе Голгота,

а всички ние сме Му потекло.

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??