Dec 15, 2008, 7:02 PM

Отегчена 

  Poetry
1078 0 17

 

Отегчена до болка съм вече

от неспирните твои игри,

отлетяха отдавна далече

мойте млади стаени мечти.

 

Всяка дума е нож безпощаден

надълбоко забит в мисълта,

а в душата е споменът жаден

и капризите на ревността.

 

Замълчи и не стягай въжето,

че с годините то изтъня

и отдавна претръпна сърцето

за поредната плитка лъжа.

 

Всеки поглед е черна отрова

и разяжда до кости плътта,

но душата ми вече е сова

разпознаваща вярно страстта.

 

Тя не вярва на думи лъжовни

и на мъжки красиви очи,

не желае въздишки греховни

и разбити навеки мечти.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??