Dec 27, 2013, 11:23 AM

Откраднатото слънце 

  Poetry » Other
471 0 4

Сънувах във съня си лош,

че някой слънцето открадна.

И стана тъмно, като в нощ...

Луната някъде пропадна.

 

Сърцето с мъка затуптя

и сбърка ритъм денонощен.

В небето всичко опустя

от този акт, по дързост мощен.

 

И в таз тъмница аз самин

реших да тръгна да го диря.

Тъмница, като във комин,

не смеех даже да изсвиря.

 

В дома по тъмно се прибрах:

натиснах леко с пръст звънеца.

С изненада аз разбрах,

че тука всъщност е крадеца.

 

Жената-слънце, ме огря.

Душата цяла се зарадва.

А лъч в окото ми се спря

и ме събуди, като с брадва.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотен край на стихото
    Поздрави, хареса ми и оценявам
  • Парадоксално и хубаво стихотворение!
    Поздрав Никола!: Мисана
  • Значи у вас се е скрило слънцето, дето вече от дни не сме го виждали във Варна?!
    Харесах този страшен сън с хубав край!
  • Много красиво!
Random works
: ??:??