Откъслечните хора не предават,
не мразят, но в любов не се обричат.
Те идват днес, а утре заминават
и после във писма се преобличат.
Откъслечните хора те познават...
Познаваш ги и ти, но не добре.
Те кимват днес, а утре подминават
и тъй било е вече векове.
Споделяш с някои от тях по ден,
със други пък по час и половина.
Със трети може би делил си чин,
но всичко е обречено да гине.
Един лъжовен, мрачен феномен
за някого – тъга, за други – скука.
Ти може днес да вземеш къс от мен
и утре да го пратиш на боклука.
И днеска ще се смеем до умора,
а утре ще съм в задния ти джоб.
Едно умеем всички живи хора.
Да късаме един от друг до гроб...
© Богдан Вълков All rights reserved.