Sep 18, 2009, 2:58 PM

Отражение 

  Poetry
689 0 12

Пристъпва неусетно есента,

с дъждовен повей хладно ни прегръща,

раздипля пелерина от мъгла.

Листата в пеперуди се превръщат,

политнали към майката-земя

с криле, от жарко лято уморени,

изсъхнали, но в странна суета -

от ярките си багри оцветени.

Стърчат нелепо празните гнезда,

мълчат самотно стройните тополи -

навярно ги боли за песента,

огласяла ги в слънчевата пролет.

 

Без шум и път пристига есента -

царицата на сива меланхолия,

уверена, че свитите сърца

са нейна необятна територия.

Сама рисува огнени цветя

с безкрайното си, живо въображение...

Тъгува в цвят човешката душа,

а есента е просто отражение.

 

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??