Глух изстрел отекна във мрака.
"Всичко за миг ще приключи."
А нека утре звънят на вратата,
за гости сега е заключена.
Отдавна погребани думи;
Напук на здравия разум
дъждът от мисловни куршуми
ковеше ковчег от измяна.
Но кой беше този нещастник
да легне във него без време?
Свещта без причина не гасне.
В предсмъртна агония стене
две думи отровени с гордост;
Смъртта идва сладко-горчива
за чувства с просрочена годност.
"Обичам те" също убива.
-ж.т
© Жуж All rights reserved.