Aug 7, 2019, 6:30 PM

Отворил с надежда очи 

  Poetry » For kids
1047 7 27

В небето оглеждам се нощем,

в звездите блещукащи с плам,

да видя,  грее ли още

свещицата, моята,  там.

 

Онази, запалена с вяра

от нощният скитащ ветрец,

от покрива хукнал без мяра

към звездната шир, същ боец.

 

Разперил крилете  въздушни,

към мен днес протяга едно,

да скоча върху му и дружно

извием вълшебно хоро.

 

Да стигнем отново звездата,

да грабнем със смях сноп лъчи,

а после, ей тъй за награда,

ги пръснем в града, който спи.

 

На покрива Карлсон живее,

а  аз … в безкрили мечти,

в прозорецът тихо болея,

отворил с надежда очи.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??