Aug 23, 2016, 4:33 PM

Отвъд хоризонта 

  Poetry » Phylosophy
925 1 0

Отвъд хоризонта 

 

Тишина - стени грамадни,
броня на мечти омайни-
пазеха очите ѝ смарагдни
в мрака на гибелните тайни.

 

Очи, чудно спокойни,
равнодушни жестове,
пазят своите безкрайни,
страшно скрити светове.

 

Тъмнина и безчувствие,
закрилници на душата,
сплотени в безмълвие,
блестят в самотата.

 

Границата на невидимото,
отвъд силата на мисълта,
променя недопустимото,
в същност на реалността.

 

Неспокойни, скрити звукове,
хаотично приглушени светлини,
зов на диви, страшни зверове,
в царство на невидими мъгли.


Тревожна стъпка напред-
Ослепяваща светлина.
Разкрити, тайни светове,
пазят своята чистота.

 

Оглушаващи, високи звукове-
егида на неопетнената самота,
от чужди, непознати тонове,
разгромили вековната тишина.

 

Оковани чувства -разбесняха.
Дъждовна гибел се издигна,
писъци зловещи загръмяха
а тя спокойна, дори не мигна.

 

Винаги строго вкаменен,
погледът ѝ не допусна никой
до непокътнатия стоманен,
вечно самотен покой.

 

Тишина - стени грамадни,
броня на мечти омайни -
пазеха очите ѝ смарагдни
в мрака на гибелните тайни.  
 

© Радица Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??