Feb 19, 2013, 1:32 PM

Пак е 19-ти февруари, Апостоле 

  Poetry » Odys and poems
519 0 0

                                                  Пак е 19-ти февруари, Апостоле

                                                                                   

                                                        Затуй пред паметника ти

                                                        сега стоим

                                                        със свито от болка сърце.

                                                        Дошли сме

                                                        да ти се поклоним,

                                                        да докоснем

                                                        лика ти с ръце.

                                                        Дълбок поклон

                                                        да ти направим

                                                        за твоята борба,

                                                        цветя да ти оставим

                                                        за извоюваната свобода.

                                                        Времето е както преди...

                                                        и то сякаш плаче,

                                                        летят снежинки

                                                        като сълзи

                                                        около твоя гроб, юначе!

                                                                                       

                                                        Поклон! Дълбок поклон!

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??